Sreda, 08 Jul 2020
 
 
MELGES 24 EUROPEAN SAILING SERIES, PORTOROŽ 2016

ODPRTE PRIJAVE NA DRŽAVNO PRVENSTVO MELGES 24

Jahtni klub Portorož je bil ponovno izbran za gostitelja prve etape evropskega pokala razreda Melges 24, ki bo vode piranskega zaliva kodral od 31. marca do 3. aprila. V primeru zadostnega števila slovenskih posadk bo dogodek veljal tudi kot državno prvenstvo omenjene monoklase.

Razpis za tridnevno prireditev je že objavljen na spletni strani organizatorja skupaj s posebej ugodnimi nastanitvenimi aranžmaji in online prijavnico. Vse zainteresirane vabimo, da se na regato prijavijo v najkrajšem možnem času preko elektronskega obrazca in izkoristijo ugodno “early bird” ceno. Ta bo ob vplačilu do 31. januarja znašala 230€, med 1. februarjem in 23. marcem bo za prijavnino potrebno odšteti 270€, po tem datumu pa 350€. Zadnji rok za oddajo prijav je 1. april 2016 ob 10. uri.

melges-24-fb-851x315-2

Tridnevno tekmovanje se bo pričelo v četrtek 31. marca z registracijami in tehtanjem posadk, ki ne bodo smele preseči 375 kilogramov teže. Ta dan bodo v regatni pisarni in na spletni strani Jahtnega kluba na voljo tudi regatna navodila. Start prve regate je predviden v petek 1. aprila ob 12. uri, medtem ko bodo finalni plovi in uradna razglasitev rezultatov na sporedu v nedeljo 3. aprila.

Na sklepni slovesnosti bodo nagrade prejele najboljše tri ekipe v skupnem seštevku, najboljše tri ekipe v Corinthian sekciji (namenjeni amaterskim posadkam katerih člani sodijo v 1. skupino ISAF klasifikacije) ter najboljše tri slovenske posadke. V primeru sodelovanja vsaj šestih ekip iz treh različnih slovenskih klubov bo razglašen tudi državni prvak.

Lani se je dogodka udeležilo 22 jadrnic iz enajstih držav, od tega so najdaljšo, 2223 kilometrov dolgo pot prepotovali člani posadke Blow Henry Lloyd iz Osla, le dvajset kilometrov manj pa moštvo Marusie iz Ukrajine. Naslov zmagovalca je osvojil Audi Tron Italijana Riccarda Simoneschija, najspretnejša izmed treh slovenskih sestav pa je bila Atena krmarja Jureta Jerkoviča.

Sodeč po prvih prijavah bo flota letos še nekoliko raznolikejša, saj se bo na morski areni pred Piranom prvič preizkusila švicarska jadrnica Cinghi-Aile. Nastop je potrdila tudi lani četrto uvrščena ekipa Imagine iz Nemčije in Little Big Man domačina Marka Potiska.

Seznam prijavljenih in ostale podrobnejše informacije lahko najdete na uradni spletni strani prireditelja, za vsa nadaljnja obvestila pa sledite objavam Jahtnega kluba Portorož na njihovem Facebook in Twitter profilu.