Sreda, 08 Jul 2020
 
 
AGM 2013

rossinisimoneschiKončno poročilo skupščine razreda melges 24 (INTERNATIONAL MELGES 24 CLASS WORLD COUNCIL ANNUAL GENERAL MEETING 2013), ki se je odvijalo 23.11. v Budimpešti je objavljeno, najdete ga lahko na sledeči povezavi. Za lenobe in angleščine nevešče jadralce sem v novici povzel najnujneše spremembe.

Največ predlogov in vročih besed je bilo izrečenih na račun sedenja/visenja na boku. Novo pravilo predpisuje krajša srednja stebrička (višina 360 mm prej 475mm) in bolj pritegnjene pasove, ki morajo pod obremenitvijo segati več kot 250 mm nad palubo. Pravilo stopi v veljavo s 1.1.2014, kar pomeni, da jih bo potrebno hitro nadomestiti z novimi oz. jih ustrezno predelati. Navodila .pdf najdete tu, video napotke za varjenje pa tu. Veselo na delo, kajti prva regata in državno prvenstvo se obeta že konec marca, evropsko prvenstvo pa dober mesec dni kasneje.

Predsednik Italjanske melges 24 zveze (Franco Rossini) je predstavil nekaj pritožb glede predsednika mednarodne melges 24 zveze (Riccardo Simoneschi)... Zgodba je dolga, vroča in se vleče že nekaj let. Po zapiskih v poročilu sta med pavzo na zasebnem sestanku nesporazume zgladila si v dobro razreda segla v roke in skupaj s prisotnimi nazdravila boljšim odnosom v prihodnosti. Glede na prešeren nasmeh omenjenih (slika), Madžarom Palinke ni zmanjkalo.